сряда, септември 22, 2010

Нови нещица в магазина

Насъбраха се доста неща, които мога да покажа:) Някои от тях могат да бъдат намерени (и закупени) в Магазина за надежда на Екзарх Йосиф 85. Други вече са при някого някъде. Трети неща дори не успях да снимам. Правя плетени пилета, които винаги биват изкупени веднага, след като станат готови:) дано така върви и занапред! Иначе започвам по ред на номерата с малко дребни неща:
Първо, любимите ми плетени цветенца. Правих ги като подаръче за хора, които оставят пари в магазина, без да купуват нищо. Подарих няколко и на минаващи деца. Радват им се, нали са шаренки:)
Плетени калъфчета за GSM, също хитови:) Вече имам няколко, изработени по поръчка. Калъфчетата са супер идея за остатъци от прежди. Търпят всякакви цветови комбинации, правят се за не повече от час, издържат много. Подозирам, че с напредването на есента ще стават все по-търсени. Все пак и на телефона трябва да му е топло! Не се шегувам, при големи студове моя реагира значително по-бавно:)
Това е един весел паяк-октопод-слънце. Започнах го с идеята за октопод, обаче не можах да събера 8 крака. След като се установи, че няма да е "окто", реших, че е паяк. И това се промени, когато сина на моя много любима клиента дойде в магазина и тя го попита на какво му прилича. Той съвсем спокойно и уверено заяви, че това е слънце. Много ми хареса отговора му, тъй че явно е това:)

Гъсеничка от йо-йо-та. За техниката йо-йо: Изрязват се кръгчета от плат, с едра тропоска се минават по ръба, след това конецът се издърпва до края, за да се "сбръчка" плата. Ако се напълни с вата, става топче - така е направена главата на гъсеничката. Ако се сплеска и изпъне с ръка, става йо-йо, което става и за декорация, и за гъсенички. Десетина такива йо-йота се нареждат едно след друго и така се получава тялото на гъсеничката. Между отделните съм слагала по едно мънисто, за да е по-подвижна. От тук нататък - очи, антенки и, разбира се, усмивка!
Друго нещо, което може да се направи от току-що описаните йо-йота  са такива цветя-игленици. Техниката е същата, просто пет топчета се зашиват едно до друго в кръг. Накрая се зашиват по едно топче отгоре и отдолу. Цветята - игленици са страшно полезни за оползотворяване на остатъчни парченца платове, вата, натрупани конци и т.н. Синия от тези двата е поръчка, но мисля да направя и още доста, понеже се харесват на хората:)
Последното, което ще покажа днес, е това малко одеялце. И то си е чист пример за оползотворяване на дрехи, които вече съвсем са си изпяли песента. Одеялцето е правено от 3 вълнени пуловера и долна част от чаршаф. Стана много меко и приятно, но е доста мъничко:) 90% от него е шито на ръка, тъй като го ших в магазина още преди да закарам шевната си машина там. Моя приятелка даде идеята, че  е подходящо за постелка на бебешка количка. Иначе може да се използва за какво ли не - килимче, подложка, спалня за куче или коте:) Няма значение как се използва един пачуърк и няма обиден начин за това, стига някой да му се радва. Основната му функция е да краси, радва и напомня на някого за нещо си:)

Съвсем скоро ще кача и една пачуърк покривка, която много ме измъчи, но си заслужаваше:)


1 коментар:

  1. обиииииииичам тези цветя... за съжаление не само аз и все трябва да ги подарявам на някой, защото всеки път като изляза с такова цветенце някой много се впечатлява. Добре че си ми под ръка за свежи попълнения...

    ОтговорИзтриване