вторник, януари 11, 2011

Година по-късно: втори опит за шестоъгълници

 Трябваше ми доста време, за да преживея първия ужас с шестоъгълниците. Тогава се заех да ги шия като трети проект в живота ми, без въобще да имам идея за техниката с хартия при шиенето им, пък и от дънков плат. Резултатът беше доста лош, много крив... а при ваденето от пералнята се оказа и че има над десет разпорени места. Не ми се иска никога вече да достигам до момента да кърпя скъсан пачуърк и да рева над него с глас:)
Все пак една година е много време. От курса на Анна Долани разбрах за хартиената техника, но така и не се навивах да ги започна отново. А сега, в началото на годината, ги започнах някак естествено, още на 3-ти януари. Забавното беше, че уших трийсетина, преди да си избера дизайн. После намерих класическия дизайн на цветни лехички и пътечки, по които върви баба, за да полива цветята:) В един и същи ден историята на дизайна ми беше разказана два пъти от една българка и една американка, тъй че определено се обвързах и сантиментално с този проект. Освен радостта ми, че се преборих със страха си от шестоъгълници, съм страшно щастлива с шиенето изцяло на ръка. Много време за мислене и много общуване с бъдещото творение... Странно е. Сякаш се опознавам с някого и той ми разкрива нови и нови черти от характера си.

 Едно много голямо БЛАГОДАРЯ към Катрин, нашето американско попълнение към Сдружението. Тя ми подшушна страхотен трик - тропосването на шестоъгълниците може да се прави и само в ъгълчетата. Благодарение на тази страхотна техника времето се намаля на половина, а резултата си е същия. Вчера успях да направя близо 60 за около 4 часа. Останаха ми всичко на всичко стотина, общо куилтът ще съдържа малко над 300. Страшно се забавлявам с този проект и наистина ми се иска да се получи добре. В крайна сметка това зависи само от мен. Сега вече не бързам да го довърша до някакъв срок, което ми дава възможност и за мънички странични проекти, които ще показвам скоро;)
 Шестоъгълниците имат и още две много хубави страни. Първо, това е страхотен начин за оползотворяване на хартията от стари списания. Второ: добър начин за оползотворяване на остатъци от платове. В случая аз използвах такива само за оранжевите цветя, но смятам да отделям от бъдещите скрап-купчинки и за шестоъгълници:)

2 коментара:

  1. Найс! Браво... явно и ти си "повредена":) и на мен шестоъгълниците ми напомнят Анна:)

    ОтговорИзтриване
  2. Браво. За мен шестоъгълниците за времето на пътуване с кола когато съм куфар :) и пред телевизора на някой лек филм. Спорна!

    ОтговорИзтриване