сряда, юли 13, 2011

Стария нов ръчен куилт

Завърших го! 
Предисторията на този проект - тук.
Честно, не мога да повярвам, че успях. Два месеца, средно по 4 часа шиене на ден. Изцяло ръчно събиран и куилтван, има общо 4 тегела на машина и това е зашиването на завършващата лента. Гордея се с куилта, носи много топло и свежо усещане. Също така много се гордея с гърба, даже май повече ми харесва от лицето. Ръчното куилтване си казва думата. Тук можете да видите оригинала и копието... Сега остава собственичката да дойде да си ги вземе, а аз някак си да приема раздялата с този куилт:) Привързах се към него.

П.С. Това там долу е новия ми нож, Fiskars. Обожавам го. Има страхотен предпазител, ужасно удобен е и реже, само като погледне плата. С него направих последните рязания по този проект... Сега е време да започвам следващия:) До скоро!







7 коментара:

  1. наистина е приказка. 2 месеца по 4 часа - мно-о-о-ого часове. Безценен!
    А ножът е екстра - имам същия реже от раз, стига да сменяш острието редовно :)

    ОтговорИзтриване
  2. голяма прелест!! поздравления... 2 месеца по 4 часа са си наистина доста... привързващи часове :)) страхотен е!

    ОтговорИзтриване
  3. 700 вградени малки части Ти си с ангелско търпение -поздравления!!! И не го губи и ангелското и търпението..

    ОтговорИзтриване
  4. Е, верно ли имА търпението да куилтираш туй чудо на ръка?!?!? Възхищавам ти се!!! Аз неам тия нерви :) Но резултатът е приказен, наистина! Аплодисменти!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря! За търпението не съм се и замисляла, почвам и карам до края. Единствения проблем бяха пръстите на лявата ръка, че честичко ме боляха от иглата за ръчното куилтване. Иначе събирането на ръка беше по-изискващо търпение от куилтването, определено си го предпочитам на машина:)

    ОтговорИзтриване
  6. Извинявам се за лаишкия въпрос, но с какъв бод куилтваш на ръка?

    ОтговорИзтриване