четвъртък, юли 28, 2011

Панаири, панаири!


 Изключително много се радвам, че успяхме да стигнем до Разград по време на Панаира на киселото мляко. Отдавна не бях виждала панаир, а съвсем никога - Разград. Същевременно беше време и Teaket Quilt Shop да види малко свят извън Пиротска 16 и да се разходи, за да се покаже. Имахме шатра като част от фестивала на народните традиции и художествените занаяти. Бях изключително горда, че нашата масичка с пачуърк се нареди в колонката с утвърдени занаяти като грънчарство и керамика, дърворезба, тъкане, плетене, ножарство... Същевременно не бяхме и единствените с по-нов занаят, имаше и съвременна керамика, бижута и какво ли още не... В началото малко ме стресна позицията от тази страна на сергията - досега винаги съм била от разхождащите се и избиращите. Но тук отново се появи големия плюс, че не съм сама, а сме две. Бързо сработихме тактиката с Кети - да се редуваме по няколко часа на масата. Така времето минаваше страшно бързо, а и успяхме да разгледаме всичко. Разград много ме впечетли - множество страхотни фонтани, изключително артистични и модерни статуи, а самия град - много чист и страхотно осветен през нощта. Часовниковата кула и голямата джамия в центъра светеха уникално през нощта, а в короните на дърветата бяха поставени зелени светлини, което правеше нощните разходки направо вълшебни! И толкова много цветя - навсякъде цветя! Поддържани, оформени в различни животинки и предмети, в многото различни паркчета и градинки. Беше наистина страхотно изживяване, придружено и с едно кулинарно такова - бях забравила колко много понички, захарен памук и варена царевица може да побере един панаир! Е, опитах се да опитам от всичко, наистина се старах, но не успях да се справя. Тъй че си имам цел при следващото посещение догодина!:)








5 коментара:

  1. Оооо,Теа,много вълнуващи разкази ни предоставихте с Кети-все едно съм била с вас.Така живо си го представих....Разград е на две крачки от Силистра,но и аз никога не съм ходила....На вас обаче пожелавам да стигнете и до нашия град,за да мога да ви покажа колко красив и спретнат е.А има и много исторически забележителности.Силистра е на цели 1800 години,а България само на 1300!!!!!Силистра е бил любимият град на Иван Асен .....
    Благодаря за разказа и очаквам много нови такива.Хубав ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе и аз благодаря за разказа в нощната му част... явно съм проспала най-красивото (изчервяв)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за чудесния разказ в снимки ! Страхотно е,че вие сте се чувствали добре и на мястото си ! От това по хубаво- здраве!А Разград винаги е бил спретнат и чист,дали е политика на държавата или самите му хора са така научени-но резултата е немски! А колкото до памука, царевицата и поничките...все съм си мислела ,че са българска традиция,но явно са си международна панаирна традиция и тук е така.

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова добре описано. Усещав в устата си вкуса на захарен памук, лепкавост по пръстите и си представям как ям царевичката зрънце, по зрънце, защото винаги ми се завира по зъбите. И с повечко сол. Радвам се, че сте изживели невероятното приключение, минавайки от двете страни на" барикадата" Така се трупа опит. Страхотни сте!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви на всичките за разкошните коментари! Стоплихте ме!:)

    ОтговорИзтриване