четвъртък, юли 28, 2011

Упражнения по куилтинг

Показвам едно проектче, с което се забавлявах страшно много. Отдавна не ми се беше случвало нещо да тръгне толкова леко и до края да няма никакви проблеми, да върви като песен! Иде реч за покривка. Основната част е парче плат с красиви цветя, с размери 100 на 50 см. Добавих на късите страни релефни триъгълничета и куилтнах цялото. Оказа се много полезно упражнение по куилтинг. С тъмен розов конец минах контурите на всички цветя, а с нежно жълто - целия фон, чрез свободен куилтинг. Оставих само листата без куилтване, така има контраст между цветята, листата и фона... Много съм доволна от резултата. Стои страхотно изпъната и равномерна, а канта направих от бял плат на мнооого мънички листенца и някак изпъкна. Гърба също не стана толкова странен, колкото очаквах. На всички начинаещи с машинния куилтинг препоръчвам: вземете плат на едри форми и следвайте контурите. На петата минута вече ще сте свикнали с движението и ще се получава прекрасно! Успех!









9 коментара:

  1. Много е хубаво! Свежо и пипнато :)

    ОтговорИзтриване
  2. много нежно...и красиво... и подробно обяснено. благодаря за куилт съвета! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестно е!Мечтата ми е да достигна такова съвършенство!Идея няма как става обаче-необходимо ли ми е нещо специално за куилтване или само можеща ръка?

    ОтговорИзтриване
  4. Много ви благодаря!
    Lynne, I am grateful for you commenting at my blog! Hope to see you here again!
    Юле, най-добре да ми кажеш каква е шевната ти машина. Шие си се на обикновения прав тегел, обаче с краче за куилтинг, което понякога наричат и "за свободно капитониране", "за свободна бродерия", "подскачащо краче" и т.н. Ако се решиш да пробваш, ще се постарая да ти намеря краче и да ти го изпратя, за повечето по-разпространени марки има. Освен него трябва да можеш да махнеш транспортирането на машината и това е всичко.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Мислиш че мога да се справя ли?Ако наистина някога направя подобно нещо-банкет ще дам!!!!!!Машината ми е Brother ls 2125
    А това с махането на транспортирането никак,ама никак не го разбирам.Пак ще ползвам помощ от приятел хи хих ...

    ОтговорИзтриване
  7. Юлка, сваляш зъбците по-ниско от плочката . И краче се слага такова. Ето и аз да знам нещо, а не само да задавам тъпи въпроси наляво-надясно.

    ОтговорИзтриване