четвъртък, септември 15, 2011

Парцаливки!

 Обожавам парцалени кукли, примитиви, плетени кукли и всякакви подобни играчки:) Играла съм и с толкова известните барбита, но в парцалените кукли има една естественост и топлинка, която не може да се излъчва от пластмасата. Честно да си призная, шиенето на една кукла е приятно, но шиенето на дрехите и рисуването на лицата е огромно удоволствие. Обожавам да зашивам панделки, дантелки и копченца по мънички ръкавчета и якички. На една от малките дами изплетох жилетка, шапка и чехли:) Другите са с по-летни тоалети, та не знам как ще излизат след месец-два. Направих и един господин (научих кройката за дънки!) Неговата коса е цялата изплитана върху скалпа, едва ли не косъм по косъм:) Отне ми над шест часа, но пък сега има най-нервероятната коса... и най-яките дънки. Към двамата горепосочени добавих и вещица в розово-ягодов костюм с любопитен поглед и накрая една мъдра и весела пазителка на градините и саксиите:) Всички те са напълно безопасни, весели, топли и правени със всичкото удоволствие на света:)








7 коментара:

  1. Много сладки, особено кукличката с розовата коса!

    ОтговорИзтриване
  2. Неееее!!!!!Уникални са!Тооооолкова красиви!И топли!И истински!Браво,миличка!Много,много ти се радвам!!!!!Целувки! (получаваш ги заради върховните кукли!)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са :)) Е никое Барби не може да се сравни с тази красота!

    ОтговорИзтриване
  4. Ама такива ли били вещиците - имах друга представа. Ами ако е така, искам и аз да съм такава - с тънко кръстче и кокетно ханшче!!! Прекрасни са - и госпожицата с плетените чехлета , и този пич с дънкача и феичката на градините, но тя малко да си затвори устенцето, явно някъде клюкарства. Амиииии, бива те и тук страхотно и си помисли какво искаш най-напред да правиш. Хи,хи. Като намериш време за всичко, сподели опит. Таня

    ОтговорИзтриване
  5. Направо трябва да си призная, че съм хипнотизирана от госпожицата с розовата коса и ягодовия гащеризон. Нямам идея какво си я правила... от ягодите ли, от що ли, но... направо съм влюбена! Прекрасни са ти, Теа! И младежът е чаровник, а плетените терлички и слънчогледовият сукман са "убиец"!!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви на всички! Със страшна гордост трябва да ви съобщя, че господинът и госпожицата с плетените чехли тези дни ще станат италианци!!! Много се радвам, понеже това е първото ми нещо, което напуска границите на страната:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ура!!!! Аз съм щастливка. След коментара ми от 16 септември 2011 г. , който завършвам с изречението "Като намериш време за всичко, сподели опит", най-сетне дойде и това време. Ето и работилничката за кукли започна от понеделник - 07.05.12 г. Трите вида кукли са скроени - за домашно имаме да ги напълним и в понеделник ще е следващото занимание. Готова съм с "домашното" и с нетъпрение чакам до другата дата.

    ОтговорИзтриване