вторник, ноември 08, 2011

Поличка за коледно дръвче

Все по-наближаващите празници носят със себе си и сериозно вдъхновение за по-често използване на зелени  и червени платчета... Става ми наистина коледно и весело! Обожавам лятото и жегите, вирея най-добре на около 35 градуса, но съвсем наскоро осъзнах колко много обичам и студа... Все повече ми се шие, все по-уютно ми става в магазинчето ни и все по-често се замислям за ръчен куилтинг... Лятото няма как да носи уюта на топлия неделен следобед с чаша кафе и нещо за бродиране. Лятото трябва да се действа по друг начин, а сега може по-тихо, по-спокойно, по-уютно... И когато става дума за уют, няма как да минем без текстил и пачуърк!
Последното нещо, което завърших, е поличка за елха. Досега не съм правила такова нещо, но много ми хареса и мисля да спретна още няколко. Поличката служи, за да събира бодличките на естествените елхи или да скрива крачетата на изкуствените. Трябваше да е кръг, но се получи сравнително елипсовидно. Има страшно много панделки, апликации и копченца - любими елементи, които никога не идват вповече:)





Накрая две важни неща. Първо, лосът на последната снимка всъщност е плод на приумицата, че разкошните форми за сладки от Икеа всъщност могат да се използват и за форми за апликации! И също така за филц:)
Второ, трябва задължително да си кажа, че поличката получи сериозна доза вдъхновение от такъв дизайн на Patchwork Pottery.
И така... сега ме чакат една сериозна доза лосове и елени, малко коледни играчки и много, много настроение...

3 коментара:

  1. Поличката е върха-толкова е коледна,че вече ми замириса на канела........Страхотна!!!!!
    Иииии-не съм се сещала да използвам формички за сладки,но е чудна идея!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами то си личи, Юле кой не си ползва коледните сладки по предназначение - мацето има страхотна фигурка. Хи, хи. Но в интерес на истината и аз не съм се сещала за такава леснина. Поличка за елха! Боже, боже - представям си атмосферата!
    Таня

    ОтговорИзтриване
  3. Теа, страхотно изпълнение и търпение-с тези малки детайли!
    Да вмъкна само една идея и за тези, които нямат форми за сладки, но имат деца - формичките, които се използват за работа с пластелин/моделин също стават за апликации от плат, хартия, филц и т.н.
    Ева

    ОтговорИзтриване