сряда, февруари 29, 2012

Упражнения по куилтинг и апликации:)


 Последните ми две поръчки включваха по много и от двете. Първата беше куилтинг върху готов пачуърк на клиентка, с размери 250х250 см. Борбата беше безмилостна, но резултата накрая ми хареса:) Стана меко, приятно и релефно, а на строгите райета на пачуърка много добре се вързаха обличките форми на куилтинга. И пак се убедих - ако човек си свърши перфектно работата при застопоряването на ватата между двата плата, всичките му притеснения отпадат. Тропосването на одеало с тия размери ми отне повече от 3 часа, но се убедих във важността им.

По-големия проблем беше, че работих с вата на клиентката... която беше страшно неравномерна и на всичкото отгоре имаше разни... неща в нея. Както в истинската вълна понякога намирам тревичка или клонче, така в тази вата имаше разни примесчета, които ми изкараха акъла, когато иглата попадна върху едно от тях:) Никога не съм чупила игла по този начин, но явно е трябвало и през това да мина:) В крайна сметка след няколко оборота в пералнята примесите ги заняма, а одеалото стана добре. Стана и благодарение на новото ми краче за куилтинг - можете да го видите в края. 

Има много сериозна пружина, изцяло метално е и има много по-отворена площ долу. Благодарение на него започнах да експериментирам в областта на машинната бродерия и на свободния зигзаг. Скоро ще покажа и там резултати:) Във втората си поръчка се влюбих в момента, в който "поръчителката" ми започна да говори. Включва около 50 блока с най-различни апликации, които символизират различни нещица... и куилта накрая ще е обяснение в любов:) Страшно щастлива съм с тази поръчка и се надявам накрая да стане ефектно и мило. Благодарение на символите в този куилт започнах отново да тренирам сериозно с апликациите със ситен зигзаг. Самолета беше предизвикателство, но беше нищо пред контура на Италия:) Много страх му брах, но съм доволна от резултата. В крайна сметка не мога да докарам по-детайлен контур, но май важното е да се разпознае, а не да се учи география по куилта:) Има също така котки, ангели, сърца... и всякакви други красотички:) Ще го покажа в цялата му прелест веднага, щом стане готов (и "поръчителката" го подари, за да не стане някой гаф!).
И така... аз действам, пък да видим докъде ще я докараме:)
Същевременно да си кажа, че тази събота (03.03.) магазинът навършва 1 годинка! Допълнително ще пиша от колко до колко ще съм в магазина, за да може да почерпим, да се видим и да побъбрим! И да отпразнуваме една толкова прекрасна година, благодарение на всички вас!:)








2 коментара:

  1. Видях я аз Италия - жестока беше! И одеялото е станало страхотно! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво - чудни красоти! Завиждам благородно за заниманията...

    ОтговорИзтриване