събота, март 03, 2012

Тийкет с една годинка повече:)

Днас магазинчето на Пиротска 16 става на 1 годинка:) Още ми е пред очите откриването, когато разбрах колко малък ни е магазина всъщност:) На откриването дойдоха толкова хора, че трябваше да влизат на смени вътре:) Затова днес ще е отворено от 11 до 17, за да може на който му се идва, да си избере кога да дойде и да не е чак толкова трудно да се влезе:)
Преди една година не знаех къде се намирам от щастие и притеснение едновременно. Сега, да кажем, всичко е същото, но умножено поне по три:) Преди една година магазина го отворихме двете с Кети, сега празнувам годинката сама. И е крайно различно. Цялата работа е за мен, цялата отговорност, цялата радост, цялото притеснение. И същевременно - не. В последните дни получих десетки доказателства, че всъщност близките ми и приятелите ми са абсолютно до мен и зад мен, и с мен, независимо от настроенията, притесненията или тихите ми лудости понякога:) Разбрах, че в крайна сметка важното е да не спирам да се радвам на шиенето и да не спирам да мечтая. А всъщност най-важното е друго - вярата. Тая абсолютно алогична, немотивирана и сляпа вяра, че магазина е пазен и всичко ще е наред. И съвсем нямам предвид СОТ-а:) И тази същата вяра от ден на ден става все по-голяма - че магазина не е лудост, че не е пилеене на време и средства, че има защо да е там и има защо да се намира точно там, където е в момента. Доказателствата понякога са много, понякога напълно липсват. Но вярата май винаги се появява точно тогава, когато няма доказателства.
Искам много от следващата година. Имам план и график и всичко... запасила съм се със списъци и книги, но всъщност всичко, което искам, е да продължавам да вярвам. И да си имам хората зад мен, защото така винаги знам, че колкото и страшен или тъжен да е бил деня, вкъщи винаги има мир, разбиране и обич. Защото е лесно да се обичаме всички, когато е лесно. Трудното идва по друго време.
И няма да обяснявам какво коства и колко струва магазина. Ще кажа само, че няма друг магазин, на който всеки ден да му казват колко е невероятен и колко е красив:) Защото е събрал произведенията на жени от цяла България, защото е събрал вдъхновението, сръчността и хубостта на най-хубавите жени в целия свят... И искам да ви кажа, че няма друго място, в което слънчевата светлина да влиза по толкова особен начин, и няма друго място, което да е моето място:) За което благодаря на всеки един по отделно... Благодаря, че ТЕ има!

5 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Премахнах коментара, понеже беше силно болезнен, съжалявам. В крайна сметка поне в моя си блог няма да съм най-черната пред света. Конфликт има и който пожелае да чуе и двете страни, ще го направи. Който иска да съди, ще съди. Който иска да ме излага, ще го прави. За мен има цивилизован начин нещата да се решават и това не е да се черним и да сме груби. Защото правотата винаги е едностранна, собствените чувства винаги най-силни. Опитах да се разделим като приятели, но явно не сме узрели до там. Аз ще продължавам да се надявам.

    ОтговорИзтриване
  3. Честит първи рожден ден! Желая ти сила и решителност! А се надявам скоро да те посетя, да видя това кътче, за което говориш с такъв плам и топлина!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит и от мен! Не те познавам, но ми се иска да ти кажа нещо хубаво. Заради нещата, които си написала - звучиш като човек, който знае какво иска, намерил е смисъла (блазе ти!) и живее в хармония със себе си и с хората наоколо. На всичко отгоре успява да твори красота, а също и добро :-)
    Все ще намеря време някой ден да посетя това магазинче ... и да се запозная с един добър човек.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря от сърце и на двете!!! Нямам търпение да се запознаем в магазина:)

    ОтговорИзтриване