петък, април 20, 2012

Русокосата госпожица

 Май не успявам да изтрая повече от месец, без да направя поне една кукла. А от както пробвах някои варианти за шиене на кукли, вдъхновени от Валфдорските, съвсем ми се шият такива... Така се появи и тази русокоса девойка:) Висока е около 55 см и е страшно мекичка... и още си няма чорапи! Искам да й направя плетени чорапи и жилетка, но не съм измислила какъв цвят да са и не мога още да започна!
И понеже е правена за игра, всички дрешки са правени с ластици, за да могат да се свалят, обличат, пробват на други кукли... Има си гащи, блуза, пола, рокля с презрамки отгоре... Търся си курс за шиене на дрехи, за да мога да се специализирам и в кукленските, но за съжаление всички започват с права пола и завършват със сако с хастар - все неща, които не ми се шият... Но здраве да е, все ще се намери някой ден нещо по-различно:) Засега ще продължавам да ги шия почти грешно... добре, че куклите не се оплакват, че нещо им стяга или им е неудобно, че иначе моите щяха да ги кръщават с производни на "мрънкало":)

1 коментар:

  1. Не ти е нужен курс-кукленските дрехи се правят според куклата.Кройката винаги можеш да си я донатъкмиш в процеса на работа,а когато се получи да опиташ да си извадиш на хартия постигнатия резултат,ако имаш намерение за в бъдеще да шиеш пак такава кукла като дизайн.Колкото до терлиците и жилетката.....май да сложиш нещо светличко-някой по-слаб цвят.Основните са силни и според мен ще е добре нещо да ги приглуши...опитай с бяло.
    Това,естествено е мое мнение,ти сама ще почувстваш нещата,когато му дойде времето.
    Хубав ден,Теа!

    ОтговорИзтриване