сряда, март 13, 2013

Вазичка от бутилка

 Има едни малки, стъклени бутилки на соковете Капи, които всъщност са особено красиви. А аз, като се налага да изхвърлям нещо стъклено, просто... не го изхвърлям. Наистина, не мога. От една страна е екологичната страна на нещата - при нас няма контейнер за стъкло, тъй че трябва да го изхвърля в общия. От друга страна стъклото е толкова прекрасен материал - крайно различно усещане от всичката пластмаса, картони и найлони. Аз често пазя и такива опаковки - от картоните си правя шаблони, пластмасовите и стиропорените кутийки използвам повторно, а найлоновите гледам да използвам за изхвърляне на боклук. Преди няколко дни, по време на една разходка, се сдобихме с две бутилки сок. И като последния пияница, моя милост си дрънкаше с празните бутилки в дамската чанта цял ден:). Държа да подчертая, че аз съм пълен въздържател и ситуацията не е обичайна:)
И така... и без това наближаваше 8-ми март, та реших да направя от тях вазички. Техниката е уникално лесна - увиване на прежда около бутилката, предварително намазана с универсално текстилно лепило. Аз използвам това на Prym, на цена е около 7 лв за опаковка, но на мен обичайно ми стига за около половин година. Бяло е при нанасяне, а след изсъхване става прозрачно. На всичкото отгоре може да залепи текстил и прежда към всичко - пластмаси, стъкло, дърво... много е практично. Цялата работа стана за четвърт филм време, обаче не помня кой точно беше филма, тъй че може и да ви излъжа за точното време на изработка:) Накрая добавих пеперудка на една кука и зюмбюлче за мама:) Голямо забавление е, пък и вазичките стават много приятни на пипане . Сега остана втората бутилка, но да си призная, не съм й измислила още цветовете. Това е от мен засега... и не изхвърляйте стъкло! Увивайте го с прежда!:)

3 коментара:

  1. Здравей,
    Номинирам те с Liebster Blog Award заради прекрасните ти ръчно изработени неща! Виж тук:
    http://thedollfairy.blogspot.com/2013/03/liebster-blog-award.html

    ОтговорИзтриване
  2. Ето още един от моята кръвна група !
    Не обичам да изхвърлям , ако съвсем не се налага , а още повече нещо , което би могло да стане " друго нещо " :)))
    Прекрасна е , много мила вазичката .
    И още нещо - знам , че скоро ще се случва нещо ... Ако дотогава не се " видим " пак , знай че имаш много стиснати палци от мен !!!
    Успех във всичко , Теа !

    ОтговорИзтриване
  3. Юле, благодаря ти! Чакаме я случката, ама се бави да се случва:) Тъй или иначе - и тук ще се похвалим, като се случи, няма начин!

    thedollfairy, благодаря искрено за номинацията, за първи път ще се включа в такова нещо и много се вълнувам! Тези дни се заемам:)

    ОтговорИзтриване