вторник, август 31, 2010

Магазин за надежда

От около месец имам нова страст. Впрочем, за първи път страст ми е работата. От 15 юни съм част от екипа на Асоциация Анимус, която помага на жени и деца, пострадали от насилие или трафик. Аз се присъединих към тях, за да отворя дарителски център. Сега вече той е факт, развива се и аз се чувствам наистина добре с това, което върша.
"Магазин за надежда" се намира на Екзарх Йосиф 85, близо до долната част на Раковска и до Александър Невски. Магазинчето е съвсем малко, в детската комбинация от розово и ярко жълто. Вътре се получи някак уютно. Клиентите споделят, че има атмосфера, по-различна енергия. В магазинчето се продават дрешки и играчки от дарения, също така се приемат дарения във всякакъв вид и форма. Освен това там е вече и шевната ми машина, там майсторя разни дребни неща в полза на каузата. Има и два удобни фотьойла, на които напоследък все по-често се настаняват страхотни хора, за да ми отделят няколко минути, за да им разкажа за Анимус, за магазина, че и за надеждата.
А пред магазина си имаме две хубави табели. Едната с името на магазина, а другата със стихотворението на Джани Родари - "Магазин за надежда". Поздравявам ви с него и ви каня да дойдете при мен, да изпием по кафе, да ви ушия някое малко иглениче, а вие да подарите на някого надежда.


Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
— Надежда. Надежда за всички.

„Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!“
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.

8 коментара:

  1. Аз ще допълня, че сте заразителни - след посещението ми при теб цял ден си рецитирах горното... атмосферата е потресаваща... супер, супер местенце, супер кауза... особено съм доволна от обслужването и продавалката:Р

    ОтговорИзтриване
  2. Хахаха мерси! Надявам се "потресаващата" атмосфера да не е в лошия смисъл, че... Иначе се надявам всичките ми клиенти да са като теб - усмихнати, добронамерени и завръщащи се:)

    ОтговорИзтриване
  3. Tea, поздравления за (вече не така:) новата работа! Познавам 2 момичета, които или са работили за Анимус или са били на обучението, което се организира от тях. Каузата е много добра, макар и не лека. Надявам се и изпълнението й да се осъщестява.
    Не знаех за магазинчето. Непременно ще намина и ще се радвам да те видя отново. Поздрави и приятно крафтване на коледни подаръци :)

    ОтговорИзтриване
  4. Привет, Теа :)

    Вече втори ден се опитвам да открия магазинчето, но не успявам.

    Може ли да ми обясниш къде се намира точно, защото ориентира, който си дала не ми помага... доста зле съм с ориентацията...

    А нямам търпение да те посетя, вече :)

    Поздрави за страхотната инициатива и надявам се до скоро!

    Габи

    ОтговорИзтриване
  5. Габи, не знам как по-добре да те ориентирам. Най-добре отвори някоя онлайн-карта и провери Екзарх Йосиф 85. Иначе ако тръгнеш по Раковка в посока Сливница, Екзарх Йосиф е улицата с пожарната. Точно срещу пожарната се тръгва вдясно, върви се съвсем малко, а магазинчето се пада вляво. Отвън изгледа си е същия, какъвто е на снимката. Самата сграда е на ъгъла на Екзарх Йосиф и 11 август. Искрено се надявам да го намериш:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти много! :)

    Ще се пробвам другата седмица да го намеря, че тази няма да имам време... вече е запълнено до последно.

    Ще го намеря. Пък. :) Аз лесно не се отказвам.

    До среща!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Теа!

    Бих искала да донеса някои неща за магазинчето и за Анимус. Може ли да дойда да ги оставя утре например?

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно е, че има такива хора като вас! В скоро време ще се свържа и ще видя с какво мога да бъда полезен! Успех!

    ОтговорИзтриване