понеделник, февруари 14, 2011

Къщи за офиса:)

 От около сто години (приблизително) си мечтая да шия къщички. Въздишам по такива дизайни много отдавна. А нещата, както винаги, си идват сами. Един нов офис разреши въпроса. Защото всеки нов офис (с големи бели стени), занимаващ се с намиране на къщички на хората, трябва да има поне едно пано с къщички:) Вслучая ших със страшно много мерак, но определено допуснах няколко грешки. Първо, не правих къщичките с т.нар. paper-piecing, ами чрез доброто старо рязане. Заради това и ги поизкривих. Следващите определено ще си ги свързвам на хартия и ще следвам стриктно правилата. Втората по-голяма грешка беше, че реших да използвам тънък дунапрен, за да може паното да стои по-изправено, изпънато и не толкова юрганесто. Така (според мен) щеше да има и по-малка нужда от куилтване. Е, да, ама от куилтване имаше нужда. Направих го между отделните къщички, което даде забавен объл ефект на всяка от тях. Все пак ми допаднаха така, въпреки, че по-тънкия плат се посъбра. Наистина проблемния момент дойде, когато реших да сложа апликирания ключ със ситен зиг-заг (или satin stitch).
 Поради дебелината на дунапрена и по-тъничкия плат нещата леко .... се вдлъбнаха. До тук - два сериозно научени урока. Обещавам, повече няма да ползвам дунапрен за друго, освен за кутии. И ще следвам плътно техниките:)
По-важното вслучая е, че подаръкът беше одобрен, харесан и скоро ще бъде закачен на една бяла стена, очакваща отдавна своето пано.
Кръстих нещото "Ключът от вкъщи". Паното беше и причината да създам първото си етикетче. Ших го на ръка, без да пиша предварително, което си личи по изключително правите и точни буквички. Определено ще изчиствам концепцията за етикета си, понеже ми се срува важна част. Някой ден от далечното бъдеще, когато си купя принтер, задължително ще изпробвам да принтирам на плат. И тогава въпроса с етикетите ще е далеч по-лесен:)
И така... "Ключът от вкъщи" за мен си беше като учебник. Съвсем скоро ще показвам и още няколко готови проекта с повече спазване на правилата:)
Божеее, щях да забравя. Честит Ви Св. Валентин, Трифон и Имен ден на Вальо. Всички да сте много влюбени, усмихнати и действащи! И кажете по едно голямо "ОБИЧАМ ТЕ!!!" на всеки, който си го е заслужил. На другите може и по едно малко:)

5 коментара:

  1. Много хубаво!
    Според мен и следващия път ший без хартия. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Йеееее най-сетне къщурките! Браво, пиле! Дано вдъхновят много новодомци!

    ОтговорИзтриване
  3. Създала си един невероятен син град!при това-много демократичен,щом един ключ е достатъчен :) !
    А на този прекрасен ден ти пожелавам ти да даваш много обич на другите и да бъдеш много обичана!

    ОтговорИзтриване
  4. Много са хубави! И вдъхновяващи!
    Според мен дунапренът ти е извъртял номер. За да стои нещо твърдо, може да го подлепиш с малко по-дебело хартиено подлепващо.

    ОтговорИзтриване
  5. Много мерси, ей! Пак много ме зарадвахте! Domoshar, направо мед ми се разля по сърцето с тая реплика. Много благодаря. Кети, и аз много се надявам да са на късмет в новото офис:)
    Diva, хич не се бях замисляла за демократичността, но определено ми харесва идеята. Весела, обещах си вече - няма да правя повече така:) Благодаря ви, наистина ми стана много мило и хубаво:) Празникът ми стана.... хм, четворен:)

    ОтговорИзтриване