вторник, септември 06, 2011

Открадната почивка:)

След дългото лято с отпуски, почивки, уикенди и малки пътувания, все забравям за почивката, появяваща се в началото на септември. Тази година се зарадвах страшно много, като разбрах, че почивните дни са четири - точно време да стигнем до баба и дядо:) Хубава къща със страхотен прохладен двор, изобилие от най-вкусните /истински/ плодове и зеленчуци... и въздуха на балкана, от който ти става някак си по-леко. 
 Много съм щастлива, че успяхме да си откраднем тази почивка. Дори за два дни да се смени климата и мястото - пак се отразява и се чувствам обновена:) Успяхме да уцелим и фолклорния фестивал "Балканът пее и танцува", на който страшно се радвахме на малките (по възраст, но не и по качество) ентусиасти, които пееха и танцуваха на площада в късния септемврийски следобед:) Останалото време - разходки, спокойствие и... много, много засилен кулинарен туризъм:) Явно с Дидо сме обречени в последно време - каквото и да правим, където и да ходим, хубавата храна ни преследва и не ни дава почивка:)

 Много съм горда, че успях собственоръчно да откъсна и тазгодишната тиква за Хелоуин. Вече е вкъщи и огрява хола, докато не стане време съвсем реално да огрява празничната вечер:) Което пък ми напомня, че е крайно време да покажа чантите на зеленчуци и плодове, които уших наскоро. Е, значи все пак ще трябва да се работи... свърши почивката.
(Календара този месец ми е голям приятел, моят месец е все пак. Ще се почива още в края на следващата седмица... обичам септември!!!)


1 коментар:

  1. Ох разкош! Различен поглед на Берковско:) Да, септември си е твоят месец...

    ОтговорИзтриване