четвъртък, декември 15, 2011

Еленска му работа... с колелото на базар!

 Доста ме е срам от факта, че последната ми публикация е от преди повече от месец. И мразя оправданията за времето, но последния един месец наистина мина в постоянно бързане за някъде. Хубавото е, че ших много. Вдействителност толкова много никога не съм шила:) Покрай всички базари, подаръци и отдавна намислени проекти ми се събра един месец почти постоянно шиене, плюс няколко опита за коледни сладки.
Едни от най-веселите ми неща, съпътстващи ме през този месец, бяха... елените. След десетия ушит им загубих бройката...
 Кройката взех от списанието Lena's Patchwork. Уших един (на снимката с колелото) и се учудих - бях забравила колко по-лесно се шият големи играчки. И колко много обичам да шия дрешки за играчки:) След първия беше решено, че ще се шият още елени. Трябваха поне 4-5 за подаръчета на хора около мен, трябваха няколко за базара... и наистина им загубих бройката. Наистина, за първи път ми се случва. Даже се оказа, че не съм успяла да снимам всички:) Но това, в крайна сметка, няма значение. По-важното е, че моите елени са си намерили поне 10 нови стопани тези дни. Сега в магазина са останали два, които според мен съвсем скоро ще си намерят дом и няма да празнуват Коледа в магазина:)
Сега да си кажа за снимките... Докато снимах един от уроците за сп. "Първите 7", изведнъж, без никакво щракане, пушене или нещо от сорта, фотоапарата ми спря да снима нормално. Навсякъде се появиха огромни бели линии по снимките, а светлината му беше или никаква, или твърде силна. Занесох го на сервиз - изгоряла матрица, ремонта е около 100 лв... Не мога да ви опиша колко неприятно ми стана. Този фотоапарат имаше хем сантиментална, хем практична страна и определено не съм готова да се разделя с него... Ще потърся още едно мнение, пък после ще му мисля евентуално за нов... До тогава - снимки с телефона. Само 2МП, без никакви настройки, но все пак се виждат нещата:) С апарата и това го няма... Оплаках ви се:)
Сега - отново за хубавите неща. Тази събота е последното издание на Благотворителния ни Коледен базар. Той се превежда на ул. Княз Борис I 139, бистро "Колелото" (първата снимка). Там сме ние, Nenios.com и Работилничка за чудеса.  25% от продажбите на базара отиват в помощ на Работилничката, където майки на деца с увреждания се учат да творят красиви неща, чрез продажбата на които да си осигуряват и средства. Сами разбирате, че те няма как да работят... но имат огромни сърца, топли усмивки и златни ръце, а нещата, изработени от  тях, го доказват. На базара се продават красиви коледни играчки и подаръци, изработени от тях, и повярвайте ми, разкошни са! Елате тази събота, можете да хапнете в бистрото и да се порадвате на красотите:)

5 коментара:

  1. Моята еленка е най-красивата (втората снимка, кипрата в средата):))). Такова настроение носи в къщи, че като я видим и усмивката се появява! Блаагодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. миналата идвахме :) как можа да не ми се похвалиш с елените - страхотни са.

    ОтговорИзтриване
  3. :):):) Мамо, верно си е... твойта кипра си е най! Аз благодаря:) Руми, ми то с тебе няма шанс да успеем всичко да си кажем за едно виждане... трябва да поостанеш по-задълго някой път, да успеем да си поприказваме за повечко неща:)

    ОтговорИзтриване
  4. Сладък,мил пост с още по-сладки и мили еленки!!!!
    Силно се надявам отсъствието ти от тук да е наистина от много работа(което е перфектният вариант!) и тогава си много извинена!
    Ама все пак-появявай се по-честичко-липсваш ми.....

    ОтговорИзтриване
  5. Много са сладурски!
    Успех с апарата!И аз имам един зависнал за поправка... дано твоя се оправи бързо, лесно и евтино!

    ОтговорИзтриване