четвъртък, декември 29, 2011

Предколедните занимания

 В последния един месец изглеждах по начина, посочен вляво, поне по 8 часа на ден. Никога, ама наистина никога, не ми се е случвало да шия толкова! Още през ноември бях готова с идеите на кой какво ще шия, но съвсем не бях подготвена, че трябваше да започна с шиенето на всичко през септември. Иначе казано - сериозно се надцених с количеството подаръци. За най-близките ми хора все ми се щеше да шия куилтове, всичко останало ми се виждаше твърде малко. В момента, в който реално се отчаях, че няма да успея със сроковете, изведнъж всичко потръгна. Успявах да завършвам нещата невероятно бързо и, като никога, без грешки. Толкова малко разшиване се налагаше, че имах чувството, че свръхестествена сила ми движи ръцете и всичко се получава чудесно. Успях да ушия по едно "следобедно одеало" (по-малко по размер, 140х200 см) на родителите ми. И два дни след подаряването се сетих, че аз нямам и една снимка от двете. Тъй че, мамо, ако четеш - снимай одеалата, че няма как да ги покажа:) Те бяха съвсем малко пачуърк, но пък и двете са много ярки, плътно машинно куилтнати и бяха страшно забавни за шиене - леки и топли:) Дано ги топлят и усмихват всеки ден!
Друг куилт, който ших за подарък и подарих едва вчера, беше този, който искам да ви покажа сега.
 Шит е за Ралица, за която вече съм ви споменавала на няколко пъти:) По-малък е, от колкото исках да стане - 110х110 см, но включва един от любимите й елементи - звездите. Тук правих звезди от шестоъгълници, които апликирах върху квадрати. А когато шестоъгълниците се режат от един и същи десен или елемент на плата, се получава много интересен ефект, на който разни хора му казват "калейдоскоп". Апликираните звезди комбинирах със стандартен и лесен блог - "nine patch", първия блок, с който започваме курса по пачуърк:) Което пък ми напомня да спомена, че следващата група започва от 7-ми януари, тъй че заповядайте!
 Още за куилта... включих като линии между блоковете по малко американ. Първо, обожавам да работя с него. Това е плата, който мога да гладя вечно. Не знам защо, но обожавам миризмата, докато гладя американ. Още повече, че страшно харесвам цвета му, за който смятам, че отива абсолютно на всичко... А тук много имах нужда от нещо, което да успокои цветовете. Първия път, когато подредих блоковете, ме стресна шареното... което не се случва често. Но щом сложих американа между блоковете, нещата съвсем си паснаха:)
Това е и първия куилт, който не съм си снимала сама:) Дидо пожела да експериментира със снимките и според мен се получиха страхотни! На втората цветовете не са реалните, но пък толкова харесвам снимката и ефекта, че реших да ви я покажа. Сериозно се замислям дали да не си я направя за десктопа, понеже наистина ме радва.
На последната снимка се вижда и гърба, и по-ясно самия куилтинг. Преди време Кети куилтваше няколко проекта на листа, покрай нея се вдъхнових да опитам и аз. Одеалото, което ших за мама, беше куилтнато на листа, Ралица го видя и каза, че много й харесват, тъй че реших и нейното да стане по този начин:) Много приятен, ефектен и бърз дизайн:)
 И така... имам още доста неща и подаръчета, които ще показвам. Същевременно, ако вземе, та дойде Новата година, да ви пожелая да я посрещнете здрави, усмихнати и вярващи в силата на доброто. Нека 2012-та ни донесе всичко, за което не достигна време през 2011-та. За себе си пожелавам магазина да се стабилизира, курсовете да са пълни и да намерим добри начини за доставяне на пачуърк платове. А на всички пожелавам да са много, много здрави, усмихнати и празнуващи всеки ден!
До скоро!

6 коментара:

  1. Снимките са чудесни. Особено първата :)) Тази поза ми е толкова мило позната (пък и вярвам не само на мен), та чак ме умилява (и тук мисля, ще има съмишленици :)) Чудничко е калейдоскопчето...
    Само не съм съгласна с определението за много лесен куилт... Ако на това му казвате лесно, крайно време е да организирате куилт курс :))

    П.П. И да знаеш, чакам си и другите (родителските) одеалца :)) А за 2012 ти пожелавам тройно повече вдъхновение от предходната година и достатъчно временце, за да успееш да реализираш чудесата си!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че хубаво! Приказен е станал куилта... Поздравления, че успя отново да зарадваш всички както само ти умееш!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък, си имам най-прекрасната следобедна красота :-))), не "следобедно одеало" :))))........ цвета е невероятен, този...моя си........ оранжево-червен, онзи цвят, с настроението :)))) Благодаря ти!

    П.П.Добре де, може пък и да го снимам :))), за да се похваля!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ви благодаря за толкова хубавите думи, Яна, мерси за пожеланията, тройни да ти се връщат! Кети, мерси:) Мамо, много се радвам, че ти харесва.... то това е най-важното:) И го снимай!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни са!
    И си много права за американа. За всичко свързани с него.
    Мама да снима - то си е за хвалене :)

    Чудни празници момичета И догодина да се съберем! Крайно време е :)

    ОтговорИзтриване
  6. страхотно е станало всички. И е права Яна ако на това куилтване му казвате лесно...
    Много весело настроение при посрещането и да го запазиш през цялата години.
    Като те видя все си ми една усмихната и позитивна!
    Живи и здрави да се срещаме по-често.

    ОтговорИзтриване