четвъртък, февруари 02, 2012

ПолАрните мечки

От няколко дни се чудя какво пропускам. И ето - чак сега се сетих. Забравила съм да ви покажа полАрните мечки! Историята им тепърва започва да се пише, но поне увода ще започна!
Намерих страхотния сайт на Паулин -  http://www.funkyfriendsfactory.com/, от който си харесах... май всички кройки си харесах. И понеже напоследък всички сме се овъртяли в ACTA и SOPA, аз самата сериозно започнах да се притеснявам за правата на кройките, от които шия. И някак си не можех да се успокоя, че нарушавам сериозни закони за интелектуална собственост, изкарвайки пари от кройки, които някой друг е правил... В търсене на кройки с права за продажба попаднах на няколко страхотни в etsy, които скоро ще ви покажа. В последствие попаднах и на Funky Friends Factory, който позволява продажба в ограничени количества, стига да се посочи източника на кройката. Опитах да ушия мечето, което най-много харесах, и се получи този сладур на цветя, който не можех да спра да гушкам и да му се радвам. В последствие направих специални етикети, посочващи сайта като източник на кройката и направих няколко мечока от полар! Никога не съм ползвала този материал и бях очарована - без разнищване, съвсем малко разтягане... страшно приятно беше! Опитах да добавя и сърчица (послучай наближаващия празник), като добавих и вълна, а сърчицата сложих чрез иглонабиване директно в полара. В съвсем близкия магазин имаха два разкошни цвята за мечовци... и така се появиха полАрните ми мечки, които се чувстват съвсем добре в иначе твърде полярното време напоследък:) Следващата партида ще е от пачуърк платове, понеже колкото и да ми се обяснява, че студът е сибирски, пролетта идва и изисква ярки и топли цветове:) И така... това е кратката история на търсенето ми на кройки с права. Много хора ми казваха, че е по-дорбе аз сама да си ги измислям... Знам ли, сигурно е така. И честичко се случва с куклите и куилтовете. Но с животинките просто не съм достатъчно навътре в построяването на обемите и пропорциите... В крайна сметка, щом го има измислено и ми харесва, предпочитам да пробвам да го направя:) Пък по-нататък мога да успея и нещо свое да направя. Но до тогава ще се радвам на пипнатите кройки на Паулин... От мен - прекрасен снежен ден и до скоро!





6 коментара:

  1. Абсолютни сладури! Идеята с иглонабиването е чудесна! Отдавна се чудех дали може да се иглонабива върху полар, но не бях пробвала, и ето че ти даде отговора :) Тенкю!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са!!! Браво! При първа възможност ще дойда да се запозная с тях лично!

    ОтговорИзтриване
  3. Ееееех,да им завиди човек на полАрните ти мечки -как са се изтегнали само ......Чудни,чудни!Особено тази на цветята-очарова ме!!!!
    А пък това с иглонабиването никак не го разбирам,но ужасно ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  4. много са сладурести. има и негърче даже :)

    ОтговорИзтриване
  5. Теа, направо са влудяващо провокиращи прегръщане!!! Прекрасни бели мечоци и негърче, да :)))) Поларът е страхотен за работа, а идеята с иглонабиването и на мен ми се вурти в главата за едни памучни (обаче) мечоци. Благодаря, че сподели!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много сладурски са се получили! :)

    ОтговорИзтриване