неделя, юли 08, 2012

Въртележки!

 Преди около месец клиентка ми донесе една голяма торба от Била, пълна с триъгълници:) Каза, че ги иска на много нежно и момичешко одеало, оформени като въртележки. Зарадвах се, понеже платовете са от някъде в чужбина, а винаги е много интересно и забавно да работиш с платове, които досега не си виждал и пипал:) Бяха малко по-тънки от обичайните, които използвам, но бяха лесни за шиене и напасване. Още повече, че тези триъгълници имат веревна страна, което ги прави още по-лесни за донаставяне и нагаждане:)
 Одеалото е с размери 200х150, а куилтинга се състои от обичайните завъртулки без предварителна идея. Всичко стана бързо и лесно, без проблемни моменти и обърквации:) Даже май е едно от първите одеала, в които не бях разшивала нищичко... до момента, в който клиентката дойде за втори път... и сподели, че всъщност не била измерила леглото както трябва, тъй че одеалото всъщност е с 20 см по-късо от всяка страна:)
 Клиентката измерила леглото, но не преценила, че то трябва и отстрани да пада по малко, а не само да покрива леглото... Беше ужасно притеснена и почти без надежда попита дали може да се направи нещо... е, разбира се! Това му е хубавото на пачуърка, че нищо не е фатално и нищо не е непоправимо! Разших, наставих още парчета за гръб, още вата и още блокчета (добре, че тя предварително беше нарязала много допълнителни триъгълници!)... накрая добавихме още малко куилтинг - с този дизайн съвсем не се забелязваше наставянето. Накрая клиентката беше страшно щастлива и благодарна, а поправката отне не повече от два часа... като си представя колко притеснение е отнесла заради тия два часа... добре, че все пак дойде и не си го остави така:) Защото пачуърк одеалата в крайна сметка са да им се радваме и трябва да ни харесват на 100%, за да ни красят домовете и да ги обичаме:)

1 коментар:

  1. Хареса ми това - "всичко стана много лесно и бързо..." Направи такова обучение, та и при нас да се получават така нещата. Не мога да си представя да завърша такъв размер, но ти си спец. Браво!
    Таня - до скоро виждане!

    ОтговорИзтриване