понеделник, март 11, 2013

Новите дами

 Макар да бяха готови преди женския празник в петък, чак сега успявам да покажа новите две попълнения към голямото шиене на кукли напоследък:) И същевременно да си кажа, че този 8-ми март май беше най-хубавия до сега! Получих прекрасни цветенца, които тези дни ще насадя в по-големи саксии. Толкова е хубаво, че мога да си ги запазя и да им се радвам не само няколко дни! Второ - този път хората бяха някак си много празнично настроени. И нямам предвид само моите близки, а и хората по улиците - множество непознати ми честитиха празника, правиха ми отстъпки на пазара, а на паркинга пред блока мъж предложи да ни направи място за паркиране на колата, с която бяхме аз и мама:)
Въобще - беше прекрасен ден! Плюс това времето беше уникално и успяхме да си направим много дълга разходка в любимия ми център на града, да се порадваме на един дружелюбен черен кокер-шпаньол и да се подготвим за още по-прекрасния уикенд. Но новата седмица дойде, а с нея и още много работа. Все още имам доста кукли за шиене, но тази седмица с тях ще го давам по-кротко, за да имам време да ушия и един много специален обиколник за бебешко легло, плюс още няколко такива много специални неща за един много специален човек, който трябва да се появи скоро:) Но за него - когато му дойде времето!
Сега - дамите с предимство. Първата дама е балерина. Има си туту (розово! трябва да е розово!), балетни пантофки - този път плетени, чанта, трико... и един експеримент, който исках отдавна да пробвам - да използвам повече от 3 вида прежди при съставянето на косата. Стана много шарена, но все пак не твърде контрастна... доволна съм.
Другата девойка е чернокожа и с много специални плетени дрехи. От много време бях решила да изплета рокля на някоя от куклите, а щом започнах тялото на тази, стана ясно, че тя ще е притежателката на роклята. В добавка към нея - множество аксесоари, допълнителна рокля в чантата и голяма, лъскава, черна коса с няколко шарени плитчици в нея. Много се чудих за очите, но във Фейсбук беше плъзнала една снимка на едно чернокожо синеоко момиченце, което не ми излизаше от ума! Затова и тя е синеока, макар и доста необичайна. В крайна сметка това са кукли, могат да са каквито си пожелаят!:)







1 коментар:

  1. Страхотни са Теа! И много се радвам, че пак шиеш! А куклите се надявам да бъдат употребени в най-скоро време :) ! Усмихнат ден в душата ти желая! Ида

    ОтговорИзтриване