вторник, юни 11, 2013

Най-специалния хипопотам. Само мъничко заспал...

 Най-сетне се завърнах! Доста време отсъствах, но имам най-сериозното извинение на света! На 23 март, в 4:44 следобед, се появи моят малък Виктор:) Имам толкова да разказвам... но засега ще се опитам да съм максимално кратка, за да спазвам, все пак, тематиката на блога - за ръчно изработените подаръци. А Виктор е подарък, да, но директно от Бога... :) Имах прекрасна бременност, без прилошавания и без тежести. А раждането беше точно такова, за каквото съм си мечтала - бързо, 100% естествено и спокойно, съвсем по поръчката:) Възстанових се само след няколко часа, а след още няколко вече го гушках... Е, официално мога да заявя, че е прекрасно... Все едно не съм живяла до сега. Все едно аз се родих с него. А сега, почти три месеца по-късно, когато той се усмихва, гушка, "говори" и протяга ръце към играчките, направо не мога и за секунда да се откъсна от него! Но стига за него, и без това честичко ще пиша за ежедневието ни заедно:) Сега - за хипопотамът!
Преди раждането четох, че бебето трябва да спи на една страна, а и често има нужда от възглавничка, за да спи настрани. И реших, че няма начин да му направя правоъгълна възглавница, трябва нещо по-весело. Бях си запазила кройка за смешен хипопотам и я изрових, увеличих я много и в последните дни на последния месец преди раждането го уших:) Направих го заспал, за да насърчава Вики да спи спокойно. Е, оказа се, че има бебета, които не могат да спят настрани! Вики би успял да премести и истински хипопотам, само и само да се обърне по гръб. Но пък вече хипопотамът влиза в употреба като обект на гледане и пипане. Ших го от много мек, бял полар, та е много подходящ за целта!
А ако някой реши да шие такъв специален хипопотам, споделям кройката:

И така, поздрави от нас! Сега наблягаме на плетките, понеже в парка е по-удобно да се плете, а хич не ни се седи вътре, когато времето е хубаво. Скоро ще споделям изплетеното. До скоро!



2 коментара:

  1. Мила Теа , това е най - милият ти пост досега !
    Толкова любов има тук ...
    Виктор е прекрасен и аз ти пожелавам да те обича поне толкова колкото ти него !
    Радвай се на всеки миг заедно и се опитвай да запомняш защото нищо не се повтаря . От цялото си сърце ви желая да сте здравички , всичко си друго си има решение .
    Колкото до спящия хипопотам - чудесен е и може и да си открадна идеята ... някой ден :))))
    Целувки на малкото човече , а на теб - голяма прегръдка !
    ... Все едно не съм живяла до сега... така е ....

    ОтговорИзтриване
  2. Честито! Много си подхождат хипопотамчето и Виктор. Звучи като заглавие на приказка. :)

    ОтговорИзтриване