вторник, април 12, 2011

Ръчно куилтвани лалета

 Покривката се появи спонтанно и непредвидено. Имам една огромна папка, която се нарича "проекти". В нея много често се слага и много, много рядко се вади... Наскоро я преглеждах и видях схемата на тази покривка. На схемата, обаче, покривката се получаваше съвсем мъничка, в нежно розово, светло зелено и бяло. Аз наблегнах на контрастни, огнени цветове и на размер близо 100 на 100 см, за да може да служи истински. Техниката е предимно "paper piecing", свързване на платовете върху хартия, за да могат да се получат хубави ъгълчетата на лаленцата.
 Това беше и първото нещо, изцяло ушито в магазина. Стана страшно бързо и леко... Пък и е първия ми изцяло ръчно куилтван проект. Сериозно поработих за куилтърския ми мазол, който вече е почти готов:) Много се гордея, че мога спокойно да показвам гърба на куилта. Макар че конеца е червен и сериозно се забелязва от другата страна, се е получила интересна картинка, което ми напомня нещо, но все още не мога да се сетя какво:)
Покривката, както и много страхотни произведения от пачуърк, плетиво и бродерия, ще бъдат показани на пролетната изложба във фирма Аксиома, на ул. Силистра 6, близо до парка Заимов или зад Сфумато. Изложбата ще бъде открита на Лазаровден, 16-ти април и ще продължи до 30-ти, а темата е "Цветя в ръцете ни". Ако не успеете на 16-ти, разходете се до там в някой от следващите работни дни, ще си заслужава!

4 коментара:

  1. Прекрасна работа!Това че е толкова шарена и контрастна още повече ми харесва,а ръчната изработка-направо супер!Толкова уют носи ръчната работа колкото нищо друго.Браво Дилянка,направи денят ми по-весел!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен много ми харесва!
    Много е топло и слънчево :)

    ПС това с "проекти" списъците е епидемия направо, та не се коси, че и при теб така.

    ОтговорИзтриване
  3. Ми също много я лайки! Само да добавя, че колкото и да е прекрасна на снимките на живо е още мноооого по-хубава:Р

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви:)Съвсем скоро ще покажа още нещичко от такъв списък с проекти... моя май съм го подбрала сериозно:)

    ОтговорИзтриване